Sestavine

  • 6 listov želatine
  • 200 g medenjakov, zmletih v drobtine
  • 100 g masla
  • 100 g medenjakov
  • 500 g skute (z 20 % maščobe)
  • 150 g jogurta
  • 1 skodelica hladne kave espresso
  • 3 žlice kristalnega sladkorja
  • 5 dl sladke smetane
  • cimet za posip
  • medenjakove zvezdice za okras

Priprava

1.

Želatino namočimo v hladni vodi. Maslo razpustimo in ga dodamo k medenjakovim drobtinam. Maso dobro zmešamo, jo napolnimo v tortni model premera 26 cm, rahlo potlačimo in postavimo na hladno.

2.

Medenjake (100 g) narežemo na centimeter velike kocke.

3.

V skledi zmešamo skuto z jogurtom, kavo in kristalnim sladkorjem. Sladko smetano čvrsto stepemo. Želatino dobro ožmemo, raztopimo in vmešamo v skutno maso. Dodamo medenjakove kocke in stepeno smetano ter rahlo premešamo. Skutno maso nadevamo na ohlajeno podlago v tortnem modlu in površino lepo zgladimo.

4.

Torto postavimo čez noč v hladilnik, da se strdi. S šablono jo potresemo s cimetom, da dobimo lepe zvezdice in poljubno okrasimo z medenjakovimi zvezdicami.

34