Sestavine

  • 400 g moke
  • 40 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 100 g medu
  • 1 jajce
  • mleti cimet po okusu
  • 0,5 dl mleka
  • 5 g sode bikarbone
  • 1 beljak
  • 200 g sladkorja
  • 1 žlica limonovega soka

sladkorna glazura

  • modelčki za piškote

Priprava

1.

Pečico segrej na 175 °C. Iz vseh sestavin z rokami zamesi testo. Če je presuho, dodaj še malo mleka. Testo dobro pregneti in ga pusti pol ure počivati.

2.

Testo razvaljaj in iz njega z modelčki izreži različne figurice in praznične motive: smrečice, zvezdice, zvončke in repatice …

3.

Na vrhu vsake figurice lahko narediš luknjico, skozi katero vdeneš vrvico, ko so piškoti pečeni. Pekač obloži s papirjem za peko in nanj položi piškote. Pekač prestavi v pečico in peci 12 minut.

4.

Če želiš, lahko piškote okrasiš z belo sladkorno glazuro. Beljak penasto umešaj s sladkorjem, dodaj limonov sok in premaži medenjake. Ko se glazura posuši, skozi luknjice povleci vrvico in s piškoti okrasi božično drevesce.

63