Polnjene piščančje prsi s popečenim koromačem
Slastne popestrene piščančje prsi s koromačem
Polnjene piščančje prsi s popečenim koromačem
Slastne popestrene piščančje prsi s koromačem
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2013
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 piščančje prsi
- 2 rezini pečenega pršuta
- 4 listi blitve (po želji)
- lističi svežega majarona
- lističi svežega timijana
- 2 žlici olja
- sol
- poper
koromač
- 1 koromač
- 2 žlici olja
- sol
- kuhinjska vrvica
Priprava
Piščančje prsi razrežemo na dva fileja, ju stanjšamo, solimo in popramo ter potresemo z majaronom in timijanom. Če bomo uporabili liste blitve, jih operemo, blanširamo in ohlajene položimo na meso. Dodamo še rezino pečenega pršuta in file zvijemo. Zvitek z vrvico zavežemo, da ne gre narazen.
V ponvi segrejemo olje in zvit piščančji file na močnem ognju na hitro popečemo, da se zlato obarva. Nato ogenj zmanjšamo, ponev pokrijemo in počasi pečemo še toliko časa, da je meso pečeno tudi na notranji strani.
Koromač očistimo, ga narežemo na četrtine, malce posolimo in pokritega do mehkega popečemo na olju.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.