Sestavine

  • 24 pšeničnih tortilj
  • 300 g kisle smetane

piščanec

  • 6 piščančjih filejev
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • sok 2 limet
  • ščep čilija v prahu
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja

zelenjava

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 2 rdeči papriki
  • 2 rumeni papriki
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • sol

Priprava

1.

Piščančje fileje vzdolžno prerežemo na pol, nato pa jih narežemo na tanke trakove. Damo jih v skledo, dodamo strt česen, limetin sok, čili in sesekljan koriander ali peteršilj ter meso pomanemo z rokami.

2.

Čebulo narežemo na tanke krhlje, paprike očistimo in narežemo na tanke trakove, paradižničke razpolovimo. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem pražimo čebulo 6 minut oziroma toliko časa, da je mehka. Temperaturo povečamo in čebulo še malo popražimo, da se ob robovih zapeče, solimo in s penovko preložimo na pekač. Prihranimo na toplem.

3.

Po enakem postopku v ponvi popečemo papriko (v več porcijah) in jo priložimo čebuli na pekaču. Nazadnje enako storimo še s paradižnički in jih dodamo k čebuli in papriki.

4.

V isti ponvi ali v ponvi za žar v več porcijah na močnem ognju popečemo še piščanca – meso naj bo skoz in skoz pečeno in ob robovih malce ožgano, ne pa presušeno. Popečenega piščanca dodamo k zelenjavi in shranimo na toplem.

5.

Tortilje pogrejemo v ponvi za žar, nato jih zavijemo v folijo in shranimo na toplo v pečico do postrežbe (ali pa jih tik pred postrežbo pogrejemo v mikrovalovki).

6.

Tortilje postrežemo s piščancem in zelenjavo, kislo smetano in gvakamolejem (glej recept za salso gvakamole), da si jih vsak nadeva sam.

4