Ana Roš

Na vprašanje, kako se je vse začelo, odgovori, da je to kičasta zgodbica, v kateri se študentka v zadnjem letniku mednarodnih odnosov in ...

Preberi več

Marjan Jelenič

O dolenjskem vinarju Marjanu Jeleniču iz Zavod nad Kostanjevico na Krki smo že pisali pred štirimi leti, ko smo v posebni zgodbi o ...

Preberi več

Ognjišče

Najpomembnejši prostor našega bivališča je bila od nekdaj kuhinja, točneje ognjišče. Le nekaj desetletij v naši zgodovini so bili arhitekti uspešni z modo ...

Preberi več

Dolenjska

Dolenjska: gričevnata dežela cvička, zidanic, prijaznih in veselih ljudi, ki čez vse ljubijo svojo »nacionalno« pijačo! Stereotip, ki sicer drži, a mu še ...

Preberi več

Koprive, zdravilne in okusne

Koprive so divje rastline s karakterjem. So kot mlado razigrano in obetajoče dekle, ki odločno brani svojo poštenost, in vsakdo, ki se ji ...

Preberi več

Grah

Zaradi njegove hranilne »moči« so v rimskem cesarstvu z grahovo juho hranili gladiatorje, sužnje in delavce, v srednjem veku so ga uporabljali kot ...

Preberi več

Damjan Fink

Kuhar, ki pri svojih osemindvajsetih pravi, da je že veliko dosegel in da je treba dati prednost tudi mlajšim. Je eden najbolj uspešnih ...

Preberi več

Ferdinand iz Goriških brd

Goriška brda so rodovitna pokrajina med reko Sočo in Furlanskim nižavjem. Gričevje je razgibano in z višjih obronkov se vidi morje Tržaškega zaliva. ...

Preberi več

Kulinarična dediščina in sodobnost

Raznolikost kulinarične dediščine Slovenije je posledica stoletnih stikov na stičišču evropskih Alp, Mediterana in Panonske nižine. Nekoliko razvojno mlajši so vplivi iz sosednjega ...

Preberi več

Maj je mesec piknikov!

Maja nas vreme kar kliče iz stanovanj v naravo, k rekam, jezerom, na travnike in gozdne jase. Dnevi so ravno prav sončni, da ...

Preberi več

Gregor Narat

Čeprav je Gregor Narat po izobrazbi natakar, pravi, da se v kuharski obleki odlično znajde. Ko se je vpisal v gostinsko šolo, izobrazil ...

Preberi več