Vse zgodbe (401)
Ana Roš
Na vprašanje, kako se je vse začelo, odgovori, da je to kičasta zgodbica, v kateri se študentka v zadnjem letniku mednarodnih odnosov in ...
Preberi večMarjan Jelenič
O dolenjskem vinarju Marjanu Jeleniču iz Zavod nad Kostanjevico na Krki smo že pisali pred štirimi leti, ko smo v posebni zgodbi o ...
Preberi večOgnjišče
Najpomembnejši prostor našega bivališča je bila od nekdaj kuhinja, točneje ognjišče. Le nekaj desetletij v naši zgodovini so bili arhitekti uspešni z modo ...
Preberi večDolenjska
Dolenjska: gričevnata dežela cvička, zidanic, prijaznih in veselih ljudi, ki čez vse ljubijo svojo »nacionalno« pijačo! Stereotip, ki sicer drži, a mu še ...
Preberi večKoprive, zdravilne in okusne
Koprive so divje rastline s karakterjem. So kot mlado razigrano in obetajoče dekle, ki odločno brani svojo poštenost, in vsakdo, ki se ji ...
Preberi večGrah
Zaradi njegove hranilne »moči« so v rimskem cesarstvu z grahovo juho hranili gladiatorje, sužnje in delavce, v srednjem veku so ga uporabljali kot ...
Preberi večDamjan Fink
Kuhar, ki pri svojih osemindvajsetih pravi, da je že veliko dosegel in da je treba dati prednost tudi mlajšim. Je eden najbolj uspešnih ...
Preberi večFerdinand iz Goriških brd
Goriška brda so rodovitna pokrajina med reko Sočo in Furlanskim nižavjem. Gričevje je razgibano in z višjih obronkov se vidi morje Tržaškega zaliva. ...
Preberi večKulinarična dediščina in sodobnost
Raznolikost kulinarične dediščine Slovenije je posledica stoletnih stikov na stičišču evropskih Alp, Mediterana in Panonske nižine. Nekoliko razvojno mlajši so vplivi iz sosednjega ...
Preberi večMaj je mesec piknikov!
Maja nas vreme kar kliče iz stanovanj v naravo, k rekam, jezerom, na travnike in gozdne jase. Dnevi so ravno prav sončni, da ...
Preberi večGregor Narat
Čeprav je Gregor Narat po izobrazbi natakar, pravi, da se v kuharski obleki odlično znajde. Ko se je vpisal v gostinsko šolo, izobrazil ...
Preberi več