Kakšna je vaša prva kuharska izkušnja oziroma spomin v povezavi s hrano ali kuhanjem?

Moja prva izkušnja s kuhanjem oziroma resnejši izziv je bila priprava družinskega kosila v prvem letniku gostinske šole.

Vaš kuharski slog?

Uporabljati lokalne sestavine, kolikor je mogoče, in ohranjati naravne okuse, ki smo jih vajeni.

Tradicionalna ali moderna kuhinja?

Tradicionalna kuhinja po receptih naših babic in mam s pridihom moderne kuhinje.

Po kom se zgledujete pri kuhanju oz. kdo je vaš »kuharski heroj«?

Zelo veliko mi z nasveti pomaga kuhar Borut Jovan iz restavracije Galerija okusov. Moja »kuharska heroja« sta kuharska mojstra Rene Redzepi (iz restavracije Noma) in Heston Blumenthal (iz restavracije The Fat Duck).

Najljubše opravilo v kuhinji?

Raziskovanje in sestavljanje jedi.

Najmanj ljubo opravilo v kuhinji?

Ko se zamaši odtok …

Iz katerega živila najraje ustvarjate?

Najraje ustvarjam iz lokalnih in sezonskih sestavin. Zdaj, ko se narava prebuja, se kar »pasem« po travnikih in nabiram sestavine za spomladanski krožnik.

Katero jed, ki ste jo skuhali ali jedli, ste si najbolj zapomnili (kje in kdo je avtor jedi)?

Takih jedi je več. Jed, ki se mi vtisne v spomin, rad preoblikujem po svojem okusu glede na letni čas. Ena takih je doma dimljeni smuč s čemaževo kremo ali pa juha iz kapuna s peteršiljevim raviolom in dehidriranim korenčkom.

Na kaj ste najbolj ponosni?

Najbolj sem seveda ponosen na svojo družino, ženo, dva sinova in starše, ki me podpirajo in mi stojijo ob strani. In seveda na to, da naša restavracija, čeprav je mlada, nekako uspeva v teh ne najboljših časih.

Ali kaj pogrešate v slovenskem kulinaričnem svetu?

Malo več prostih rok, da bi lahko še bolj kupovali lokalno, da ne bi na vsakem koraku stala ovira in da bi ustvarjali svoje sanje.

Kuharski nasvet našim bralcem?

Če ne veste, kaj in kako bi skuhali, nas obiščite v Gostišču Jurg in skupaj bomo našli najpreprostejšo pot.