Vse zgodbe (401)
Kukuriku
Čeprav je Hrvaška že desetletja priznana turistična destinacija, si država in (predvsem) gostinci prizadevajo razvijati tudi kulinarično-enološki turizem visoke kakovosti. Priznavajo, da so ...
Preberi večSolatni prelivi
V najtoplejšem delu leta je raznolika sezonska zelenjava še pogosteje del seznama naših nakupovalnih listkov. Solata, ki je med letom le spremljevalka glavne ...
Preberi večSladoled
Čar doma pripravljenega sladoleda je, da lahko pripravimo natanko takega, kot si ga sami želimo. Z nekaj vaje je domači sladoled ravno dovolj ...
Preberi večBolfan Vinski vrh
V hrvaškem Zagorju z vinsko trto posajeni bregovi valovijo kot Jadransko morje, ko vanj skočijo osvežitve željni turisti. A Zagorje tako pri turistih ...
Preberi večMorje sredi Goriških brd
V Brda se gre na vino, na šalam in na pršut, ne pa na ribe, bi rekli mnogi. A tisti, ki vedo, kaj ...
Preberi večItalijanski festival 2015
Letošnji Italijanski festival v Sloveniji se je, sedaj že tradicionalno, začel 2. junija s sprejemom ob dnevu državnosti Republike Italije. Na sprejemu se ...
Preberi večTomaž Polenec
»Ni zmeraj vse v kaviarju, tartufih in jastogih,« je prepričan Tomaž, ki bi se v kuhinji prej označil za svetovljana kot za pristaša ...
Preberi večErzetič iz Višnjevika
Vsaka vinska pokrajina ima drugačne naravne danosti, drugačno zgodovino in tradicijo. Od drugih pokrajin se razlikuje s svojo geografsko zamejenostjo in z različnimi ...
Preberi večGostilna pri Lojzetu
Obisk Gostilne pri Lojzetu je doživetje. Je čisti užitek. Da je Tomaž Kavčič z vsem srcem predan gostinstvu in slehernemu gostu, ne moremo ...
Preberi večBezeg: belo cveti in temno dozori
Bezeg, z latinskim botaničnim imenom Sambucus, spada med grmovnice ali nizka drevesa. Poznamo kar okrog 30 različnih vrst bezga, ki uspevajo v zmernih ...
Preberi večMmmm … marmelada!
Pripravljanje marmelade je obred. Začne se s sprehodom po gozdu in sadovnjaku, nabiranjem sadja in izbiranjem ravno prav zrelih sadežev, nadaljuje s čiščenjem ...
Preberi več