Kukuriku

Čeprav je Hrvaška že desetletja priznana turistična destinacija, si država in (predvsem) gostinci prizadevajo razvijati tudi kulinarično-enološki turizem visoke kakovosti. Priznavajo, da so ...

Preberi več

Solatni prelivi

V najtoplejšem delu leta je raznolika sezonska zelenjava še pogosteje del seznama naših nakupovalnih listkov. Solata, ki je med letom le spremljevalka glavne ...

Preberi več

Sladoled

Čar doma pripravljenega sladoleda je, da lahko pripravimo natanko takega, kot si ga sami želimo. Z nekaj vaje je domači sladoled ravno dovolj ...

Preberi več

Bolfan Vinski vrh

V hrvaškem Zagorju z vinsko trto posajeni bregovi valovijo kot Jadransko morje, ko vanj skočijo osvežitve željni turisti. A Zagorje tako pri turistih ...

Preberi več

Morje sredi Goriških brd

V Brda se gre na vino, na šalam in na pršut, ne pa na ribe, bi rekli mnogi. A tisti, ki vedo, kaj ...

Preberi več

Italijanski festival 2015

Letošnji Italijanski festival v Sloveniji se je, sedaj že tradicionalno, začel 2. junija s sprejemom ob dnevu državnosti Republike Italije. Na sprejemu se ...

Preberi več

Tomaž Polenec

»Ni zmeraj vse v kaviarju, tartufih in jastogih,« je prepričan Tomaž, ki bi se v kuhinji prej označil za svetovljana kot za pristaša ...

Preberi več

Erzetič iz Višnjevika

Vsaka vinska pokrajina ima drugačne naravne danosti, drugačno zgodovino in tradicijo. Od drugih pokrajin se razlikuje s svojo geografsko zamejenostjo in z različnimi ...

Preberi več

Gostilna pri Lojzetu

Obisk Gostilne pri Lojzetu je doživetje. Je čisti užitek. Da je Tomaž Kavčič z vsem srcem predan gostinstvu in slehernemu gostu, ne moremo ...

Preberi več

Bezeg: belo cveti in temno dozori

Bezeg, z latinskim botaničnim imenom Sambucus, spada med grmovnice ali nizka drevesa. Poznamo kar okrog 30 različnih vrst bezga, ki uspevajo v zmernih ...

Preberi več

Mmmm … marmelada!

Pripravljanje marmelade je obred. Začne se s sprehodom po gozdu in sadovnjaku, nabiranjem sadja in izbiranjem ravno prav zrelih sadežev, nadaljuje s čiščenjem ...

Preberi več