Vse zgodbe (401)
Vina roze
Ko pomislim, kdaj, kje in s čim bi si zaželel kozarec hladnega vina nežne rožnate barve z nakazanimi (ne premočnimi) okusi rdečega jagodičevja, ...
Preberi večZorjenje in peka govedine
Ko pomislimo na meso, si najpogosteje predstavljamo govedino. Spremlja nas vse življenje, a roko na srce – tako malo vemo o njej. Veliko ...
Preberi večJoštov hram
Poletje je kulinarični sinonim za mnoge dobrote, med katerimi bi večina zagotovo na prvo mesto postavila jedi z žara. Odkrivati nove sestavine, ki ...
Preberi večZmešančki
Že globoko smo vstopili v ta krasni letni čas, ko je na vrtovih in mestnih tržnicah na voljo toliko sočnega svežega sadja in ...
Preberi večBenjamin Launay
Televizija ustvarja zvezde. Tudi kuharske. Benjamin Launay sebe ne vidi kot zvezdo, čeprav zanj vedo tudi tisti Slovenci, ki niso strastni kulinarični navdušenci. ...
Preberi večPasji rep
Nenavadno ime, ki je istočasno ime potoka in doline na skrajnem vzhodnem delu Vipavske doline. V vasici Orehovica domuje družina Premrn, ki svoja ...
Preberi večOd Medžimurja do Zagorja
Sonce, morje in morske kulinarične dobrote so pomemben dejavnik poletnega počitnikovanja, zato so množična romanja turistov na hrvaško obalo seveda neizogibna. A obilo ...
Preberi večArgentinska kuhinja
Argentina je v svetu najbolj znana po treh stvareh: tangu, nogometu in prvovrstni govedini, ki se ji ob obisku te prostrane južnoameriške države ...
Preberi večUroš Štefelin
Uroš Štefelin je gorenjski kuhar. Pa nikakor ne v okviru gorenjskih stereotipov – je gorenjski kuhar zato, ker je tam rojen, tam živi, ...
Preberi večTemperiranje vin
Pridelati dobro vino ni preprosto. Toliko stvari gre lahko narobe. Tudi sporočilo iz najboljše steklenice vina se lahko na poti do našega kozarca ...
Preberi večJožef Prus
Čez Gorjance v Belo krajino. V zasanjano, redko naseljeno gričevnato pokrajino, v deželo belih Kranjcev – kot jih je v svoji pesmi imenoval ...
Preberi več