Vse zgodbe (401)
Poletni kozarec piva
V senci poletnega popoldneva v mestu, ko toplota kar seva s pločnikov, ob zvokih škržatov na jadranski obali z bosimi stopali in slamnikom ...
Preberi večIz (Jadranskega) morja do prodajnega pulta
Slovenci smo zaljubljeni v Jadransko morje, v njegovo prodorno modrino, v čudovite plaže, ki jih obliva, in v ribe, ki v njem plavajo. ...
Preberi večGovedina, kraljica žara
Pred časom smo se v polnem številu zbrali v Vili Podvin na delavnici o zorjenju govedine. Nadstrešek nas je varoval pred dežjem, a ...
Preberi večNa potep po Nemčiji
Poleti se vsi radi odpravimo na toplo, na jug. Zakaj se tokrat ne bi na jug Nemčije? Cvetoči otok Mainau je pravo pisano ...
Preberi večBarve poletja na krožniku zdravja
Svet okrog nas je v barvah. In to z razlogom. V naravi ima namreč vse svoj smisel. Tudi rastline zrastejo ob pravem času ...
Preberi večGurmama
Bučkini špageti s pestom, domači njoki iz sladkega krompirja v pehtranovi omaki, solata s sivkinim prelivom, mangov sok s svežo kokosovo vodo, nežni ...
Preberi večKsenija Krajšek Mahorčič
Ksenijo je k ljubezni do kuhanja pripeljala mama, v gostilno pa ljubezen: »Neko soboto me je Martin peljal na koncert v Divačo in ...
Preberi večŽlahtni svet piva
Svetova piva in vina se ne izključujeta. Za vsako pijačo iz obeh svetov obstaja prava hrana in primeren trenutek. V vročih poletnih dneh ...
Preberi večMediteranska kuhinja
Mediteranska kuhinja ni enotna in je ni mogoče preprosto določiti, saj združuje geografsko in kulturološko različne države. Vsem pa je skupna ljubezen do ...
Preberi večPoletna paleta zelišč
Kaj povedati o zeliščih, ki jih danes poznamo kot neizogiben del kuhinje? Začimbe, dišavnice in vse bolj tudi divje rastoča zelišča prispevajo k ...
Preberi večMatej Tomažič
»Zelišča so naš zaščitni znak, naša zastava in moja strast,« pravi Matej Tomažič iz vipavske Majerije, ki je že pri desetih letih starše ...
Preberi več