Vse zgodbe (401)
Vlaganje zelenjave
Zbrali smo nekaj preverjenih napotkov za vlaganje v kis in olje, da bomo brez napak shranili svoj pridelek. V hladnih dneh nas bo ...
Preberi večSočno slovo od poletja
Ko poletje jemlje slovo, nam natrosi najbolj aromatično sadje, v katerem so se v sončnih mesecih zbirali okusi. Nekaj žlahtnega je v globoko ...
Preberi večJušne osnove in omake
Danes je na trgovskih policah na voljo obilica industrijsko pripravljenih jušnih osnov (v kuharstvu se je zanje uveljavilo francosko poimenovanje fond) in koncentriranih ...
Preberi večUroš Fakuč
Uroš Fakuč je pred osmimi leti v Kromberku pri Novi Gorici odprl restavracijo Dam in začel kuhati. Sprva ni nameraval imeti restavracije, kot ...
Preberi večPosestvo Berce
Pridelava sadja in grozdja ima v Vipavski dolini dolgo tradicijo. Manj je znano, da iz doline prihaja tudi ena prvih blagovnih znamk. Grof ...
Preberi večFige
Figa je sadež, s katerim se poletje poslavlja. Izvira iz Sirije in Perzije, feničanski pomorščaki pa so jo razširili na območju celotnega Sredozemlja, ...
Preberi večDresden in dežela Saška
V Dresdnu, mestu glasbe, kulture, zgodovine, muzejev in hkrati sodobnega urbanega utripa, je potekal letošnji nemški turistični kongres GTM - Germany Travel Mart, ...
Preberi večJanez Dolšak
Janez Dolšak je v ljubljanskem hotelu Union zaposlen vse od začetka svoje kuharske poti. Po šolanju je tu začel kot pripravnik, danes pa ...
Preberi večPosode za vino
Ljudje poznamo vino vsaj šest tisoč let in v tem dolgem obdobju je mošt sadeža plemenite plezalke moral nekje povreti v vino, potem ...
Preberi večRestavracija Harfa
Dobra hrana je kot glasba, ki jo lahko okusiš, je v kulinaričnem animiranem filmu Ratatouille dejal kuharski mojster Gusteau. V Harfi ne igrajo ...
Preberi večFižol, prava zakladnica zdravja
Vse moje otroštvo je bilo prežeto s fižolom. Med preklami smo se otroci radi skrivali, ga doma luščili in jedli v vseh mogočih ...
Preberi več