Sestavine

  • 200 g temne čokolade
  • 125 g zmehčanega masla
  • 300 g svetlega sladkorja muskovado
  • 2 jajci
  • 150 g moke
  • 60 g kakava v prahu
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2–3 žlice mleka
  • 100 g sladkorja v prahu

Priprava

1.

Čokolado stopimo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. Pustimo, da se ohladi.

2.

Maslo in sladkor stepemo z električnim mešalnikom, nato vmešamo jajci, moko, kakav, pecilni prašek in čokolado. Dodamo mleko, da nastane mehko testo, vendar ne mešamo preveč. Pokrijemo in za 1 uro postavimo v hladilnik.

3.

Pečico segrejemo na 180 °C. Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Sladkor v prahu vsujemo v skledico. Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu in jih polagamo na pekač, tako da med njimi pustimo nekaj prostora

4.

Piškote pečemo 12 do 15 minut ali toliko časa, da so čvrsti na dotik. Piškoti morajo narasti in razpokati. Pustimo, da se malo ohladijo na pekačih, nato jih prestavimo na kuhinjsko mrežico, kjer naj se do konca ohladijo. V nepredušno zaprti posodi se ohranijo do 1 tedna.

Nasvet

Za še bolj čokoladno različico kroglice testa povaljamo v kakavu v prahu namesto v sladkorju.

5