Šopska solata

Šopska solata
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2014
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 3 zreli paradižniki
- 1 kumara
- 2 zeleni papriki
- 1 čebula
- 250 g belega sira v slanici
- 2 žlici olja
- sol
Priprava
Zelenjavo operemo, očistimo in narežemo na kocke, čebulo pa sesekljamo. Tudi sir narežemo na kocke ali pa ga naribamo. Vse sestavine damo v skledo, solimo, pokapljamo z oljem in premešamo.
© Dedal d. o. o., 2021.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.