Sestavine

  • 2 postrvi po približno 400 g
  • sol in beli poper
  • sok ½ limone
  • ½ šopka peteršilja in še nekaj dodatnega za posip
  • moka za povaljanje
  • 2 jajci
  • 50 g naribanega sira (npr. gaude)
  • 50 g belih drobtin
  • olje za cvrenje

Priprava

1.

Postrvi temeljito operemo pod hladno tekočo vodo, nato ju osušimo in jima z ostrim nožem odrežemo glavi. Vzdolž hrbtenice zarežemo do kosti in izrežemo fileje. Začinimo jih z limonovim sokom, solimo in popramo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.

2.

Jajci razžvrkljamo, sir pomešamo z drobtinicami. Ribje fileje posujemo s peteršiljem in jih povaljamo v moki, jajcih in nazadnje še v mešanici drobtin in sira. V veliki oplasteni ponvi segrejemo olje in fileje ocvremo do lepe zlato rjave barve (6–8 minut na vsaki strani).

3.

Položimo jih na papirnato brisačko, ki vpije odvečno olje. Postrežemo s pečenim krompirčkom.

5