Sestavine

  • 2 postrvi šarenki (očiščeni in oluskani)
  • 1 žlica oljčnega olja in še malo za pekač
  • 1 limona
  • različna zelišča (npr. peteršilj, timijan in koper)
  • sol
  • poper
  • sveže nastrgan hren, ko postrežemo (po želji)

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 220 °C. Limono narežemo na tanke rezine. Ribi položimo na pekač, na tanko premazan z oljem, in jima trebušno votlino napolnimo z rezinami limone in zelišči. Solimo, popramo in pokapamo z oljem.

2.

Pečemo 18 do 20 minut oziroma dokler se riba povsem ne prepeče; oči morajo postati bele, meso pa mehko na dotik. Postrvi lahko postrežemo z najljubšo sezonsko zelenjavo, če želimo doseči poseben učinek, pa tik pred serviranjem odstranimo kožo z gornjega dela in po njej nastrgamo hren.

17