Sestavine

  • 3 veliki rdeči krompirji
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • majhen šopek peteršilja
  • 2 goveja steaka (file ali hrbet) po 150 g
  • kanček olja za steake
  • 1 žlička strtega črnega popra
  • košček masla
  • sol
  • vodna kreša za solato

Priprava

1.

Krompir olupimo in narežemo na večje kose. Damo ga v kozico z vodo, zavremo in kuhamo 2 minuti, nato pa odcedimo. V večji ponvi segrejemo oljčno olje in na njem počasi 20 minut pečemo krompir. Občasno ga obrnemo, da bo z vseh strani zlat in hrustljav. Česen olupimo in sesekljamo. Tudi peteršilj sesekljamo. Ko je krompir pečen, vmešamo česen in pražimo še eno minuto. Na koncu vmešamo še peteršilj. Krompir solimo in odstavimo.

2.

Medtem premažemo steake z oljem in vanje vtisnemo strt črn poper. Segrejemo ponev za žar in steake spečemo do želene stopnje (2,5 minute na vsaki strani za malo pečene, 3,5 minute za srednje pečene in 4,5 minute za prepečene). Poprove steake pustimo počivati 5 minut, na vsakega damo košček masla in jih postrežemo s pečenim krompirjem in solato iz vodne kreše.

34