Pečena polenta s špinačo in kozjim sirom
Pripravite to okusno pečeno polento

Pečena polenta s špinačo in kozjim sirom
Pripravite to okusno pečeno polento
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2011
ČAS PRIPRAVE: 50 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
polenta
- 130 g instantne polente
- 5 dl vode
- ½ žličke soli
- 1 žlička olja
- 2 pločevinki (800 g) sesekljanega paradižnika
- 3 stroki česna
- 300 g sveže špinače
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g kozjega sira
- sol
- poper
Priprava
Za polento zavremo vodo, jo solimo, dodamo malo olja in vanjo vsujemo polento. Ob stalnem mešanju jo kuhamo 5 minut. Nato jo vlijemo v namaščen pekač velikosti 20 x 30 cm, površino poravnamo in pustimo, da se ohladi.
Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo in sesekljamo. Sesekljan paradižnik solimo, popramo, zmešamo s česnom in damo v ustrezen pekač. Špinačo blanširamo, da ovene, jo preložimo v mrzlo vodo in jo z rokami dobro ožamemo. Malo jo nasekljamo, začinimo in položimo na paradižnik.
Polento narežemo in zložimo na špinačo. Pokapljamo jo z oljčnim oljem in pečemo 10 do 15 minut. Nato jo posujemo s sirom in pečemo še 5 minut oziroma toliko časa, da se sir lepo zapeče.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.