Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 srednje velika čebula
  • 1 žlička suhega origana
  • 1 strok česna
  • majhen šopek bazilike
  • 400 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • sol
  • poper

opečen kruh s sirom

  • 2 opečeni rezini kruha s hrustljavo skorjo
  • 2 žlički kvasovega namaza (ali malo sojine omake)
  • 50 g naribanega parmezana

Priprava

1.

V kozici na srednji temperaturi segrejemo olje, dodamo grobo nasekljano čebulo in dober ščep soli ter pražimo kakih 5 minut, da se zmehča. Dodamo origano, sesekljan česen in lističe bazilike ter pražimo še minuto. Dodamo paradižnik, prazno pločevinko do polovice napolnimo z vodo in jo prilijemo v kozico. Kuhljamo 10 minut, nato zmešamo s paličnim mešalnikom ter solimo in popramo po okusu.

2.

Medtem razgrejemo žar v pečici. Rezini kruha namažemo s kvasovim namazom (ali pokapamo z malo sojine omake) in posujemo z naribanim parmezanom. Položimo ju na pekač in postavimo pod žar za 3 do 5 minut, da se sir zlato rjavo obarva. Juho razdelimo v skodeli in na vsako porcijo položimo rezino kruha s sirom. Čez nameljemo črni poper in ponudimo.

7