Sestavine

  • 1 velika cvetača
  • 2 žlici oljčnega olja
  • po ½ žličke mletega cimeta, kumina (orientalske kumine) in koriandra
  • 2 žlici čilijeve paste harise in še malo, ko postrežemo
  • 1 liter vroče zelenjavne ali piščančje
  • jušne osnove
  • 50 g popraženih mandljevih lističev in še malo, ko postrežemo

Priprava

1.

Cvetačo operemo in narežemo na majhne cvetke. V veliki kozici segrejemo oljčno olje in na njem 2 minuti pražimo cimet, kumin, koriander in hariso. Dodamo cvetačo, jušno osnovo in mandlje, pokrijemo in kuhamo 20 minut, da cvetača postane mehka,

2.

Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom in jo postrežemo, pokapano s hariso in posuto z mandljevimi lističi.

Nasvet

Hariso lahko kupimo v specializiranih prodajalnah ali v spletnih trgovinah, lahko pa jo pripravimo tudi sami po receptu.

6