Mandljeve kocke s čokoladnim oblivom

Mandljeve kocke s čokoladnim oblivom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2010
KOLIČINA: 40 kosov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 220 g mehkega masla (na sobni temperaturi)
- 240 g sladkorja v prahu
- 5 jajc
- 50 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 240 g naribanih mandljev
- 0,5 dl rjavega ruma
- polovičke blanširanih mandljev za okras
- 200 g čokoladnega obliva za pomakanje
Priprava
Maslo penasto stepemo s sladkorjem v prahu, nato postopoma vmešamo cela jajca. Moko presejemo s pecilnim praškom, zmešamo z naribanimi mandlji in vmešamo v penasto masleno maso. Nazadnje vmešamo še rum.
Maso namažemo 2 do 3 centimetre debelo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 25 do 30 minut. Pecivo vzamemo iz pekača, nekoliko ohladimo in čez noč postavimo v hladilnik.
Hladen kolač narežemo na 3 × 3 cm velike kocke. Razpolovljene mandlje rahlo popražimo, da se zlato rjavo obarvajo (pražimo jih v pečici približno 10 minut pri 150 °C).
Čokoladni obliv raztopimo in nekoliko ohladimo. Mandljeve kocke z vilicami pomakamo v raztopljen čokoladni obliv, potem pa odcedimo na kuhinjski mrežici. Preden se obliv strdi, kocke okrasimo s polovičkami mandljev.
© Dedal d. o. o., 2021.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.