Sestavine

  • 2,85 dl sladke smetane
  • 50 g sladkorja
  • 0,5 dl belega vina
  • sok in lupinica ½ bio limone

ko postrežemo

  • mandljevi piškoti ali jagodičje

Priprava

1.

Smetano s sladkorjem stepamo, da nastanejo mehki vršički. Vmešamo belo vino, limonov sok in večino limonove lupinice.

2.

Naložimo v kozarce ali skledice in posujemo s preostalo lupinico. Ponudimo z mandljevimi keksi ali jagodičjem.

Nadgradnja v sadno zloženko

V skledi razporedimo piškote savoiarde. Zmešamo 2 žlici belega vina in 1 žličko sladkorja ter s tekočino pokapamo piškote, nato jih obložimo z mešanim svežim sadjem. Pripravimo limonovo smetano kot zgoraj in jo naložimo na sadje.

Nasvet

Če želimo lažjo sladico, polovico smetane nadomestimo z grškim jogurtom brez maščobe.

6