Sestavine

osnova

  • 200 g krhkih piškotov
  • 25 g stopljenega masla

nadev

  • 600 g polnomastnega kremnega sira
  • 75 g rjavega sladkorja
  • 4 velika jajca
  • lupinica 1 neškropljene limone
  • 3 žličke vaniljeve arome
  • 1 dl kisle smetane

pečeno sadje

  • 8 velikih sliv (ali ringlojev)
  • 300 g robidnic
  • 100 g svetlega sladkorja muskovado

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 160 °C. Dno modla za torte premera 22 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v fine drobtine, jih pretresemo v skledo, dodamo stopljeno maslo in dobro zmešamo. Mešanico pritisnemo ob dno tortnega modla in postavimo v hladilnik, da se ohladi.

2.

Za nadev z električnim mešalnikom gladko stepemo kremni sir in sladkor. Postopoma dodajamo jajca, in sicer eno po eno, skupaj z limonovo lupinico in vaniljevo aromo; pazimo, da je masa dobro zmešana, a je ne stepamo preveč. Maso prelijemo na ohlajeno osnovo v modlu in v srednjem delu pečice pečemo 50  minut oziroma ravno toliko, da se strdi. Pustimo, da se ohlaja 10 minut, nato vzamemo iz modla in pustimo, da se do konca ohladi.

3.

Medtem temperaturo v pečici povečamo na 200 °C. Slive narežemo na krhlje in jih v pekaču dobro zmešamo z robidnicami in sladkorjem. Pečemo 10  do 12 minut, da sadje upade in nastane sirupasta omaka. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

4.

Ko je sirčkova torta popolnoma ohlajena, jo tanko premažemo s kislo smetano in obložimo s pečenim sadjem. Preostanek sadja ponudimo zraven v skledici.

5