Sestavine

  • 2 bio pomaranči
  • 1 jabolko
  • 100 g svetlega sladkorja muskovado
  • 2 cimetovi palčki
  • malo sveže naribanega muškatnega oreška
  • 7,5 dl rdečega vina

Priprava

1.

Pomarančama tanko obrežemo lupino, iz enega sadeža iztisnemo sok, drugega narežemo na kose. Jabolko narežemo na četrtine, izrežemo peščišče, meso pa narežemo na debele rezine.

2.

V kozico damo sladkor, pomarančno lupinico, sok in kose pomaranče, prelomljeni cimetovi palčki in muškatni orešek ter prilijemo 3 dl vode. Zavremo in nežno kuhamo 10 minut, da se tekočina prepoji z začimbami, nato dodamo vino in jabolčne rezine ter nežno zavremo. Postrežemo v nepregornih kozarcih.

Brezalkoholna različica

Namesto vode vzamemo čaj (na primer cejlonski) in nežno kuhamo 2 do 3 minute, vino pa nadomestimo s sokom iz rdečega grozdja.

2