Kosmiči čez noč s tropskim pridihom
Kosmiči čez noč s tropskim pridihom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Oktober 2018
ČAS PRIPRAVE: 10 min + namakanje
KOLIČINA: za 1 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl vode
- 20 g kokosovega jogurta20 g kokosovega jogurta
- 2 kivija, narezana na rezine
- pulpa 1 pasijonke
- ½ žličke popraženih mešanih semen
Priprava
V posodo s pokrovom damo 50 g ovsenih kosmičev in ščep soli, zmešamo z 1,5 dl vode, pokrijemo in čez noč postavimo v hladilnik.
Po namakanju čez noč damo polovico kosmičev v skledico, obložimo z 20 g kokosovega jogurta, 2 kivijema, narezanima na rezine, in pulpo 1 pasijonke.
Na vrh damo preostale namočene kosmiče in posujemo s ½ žličke popraženih mešanih semen.
Nasvet
Kosmiči čez noč bodo odlični tudi v kombinaciji s korenčkom in z malinami in arašidovim maslom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.