Sestavine

  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 1,5 dl vode
  • 40 g naribanega korenčka
  • ščep mešanice začimb za medenjake
  • 1⁄4 žličke cimeta
  • 1 žlička medu
  • 1 žlička zlatih rozin
  • 1 žlica grškega jogurta
  • sol

Priprava

1.

V posodo s pokrovom damo 50 g ovsenih kosmičev in ščep soli, zmešamo z 1,5 dl vode, pokrijemo in čez noč postavimo v hladilnik.

2.

Kosmičem in vodi primešamo še 40 g naribanega korenčka, dober ščep mešanice začimb za medenjake in ¼ žličke cimeta.

3.

Naslednji dan vmešamo še 1 žličko medu in 1 žličko zlatih rozin, nato obložimo z 1 žlico grškega jogurta.

Nasvet

Kosmiči čez noč bodo odlični tudi v kombinaciji z malinami in arašidovim maslom ali s tropskim pridihom.

3