Sestavine

kokosova osnova

  • 4 žlice gheeja ali prečiščenega masla in še malo za namastitev
  • 1 dl mleka
  • 1 dl sladke smetane
  • 6 zelenih strokov kardamoma
  • 175 g svetlo rjavega sladkorja
  • 200 g kokosove moke (kosmičev)

obliv

  • 200 g bele čokolade brez glutena
  • 4 žlice sladke smetane
  • nekaj kapljic rožnatega barvila za živila

Priprava

1.

Namastimo kvadraten model s stranico 16 cm. Mleko in smetano zmešamo in prihranimo. Stroke kardamoma stremo v možnarju, nato odstranimo semena in stremo še ta.

2.

V teflonski kozici na srednji temperaturi segrejemo ghee. Dodamo sladkor in kokos, mešamo 2 minuti, nato dodamo mešanico mleka in smetane ter strta semena kardamoma. Na ognju neprestano mešamo približno 10 minut ali dokler se mešanica ne začne zgoščevati. Odstavimo z ognja in enakomerno razmažemo po pekaču.

3.

Za obliv čokolado stopimo v nepregorni skledici, ki jo postavimo na kozico, v kateri nežno vre voda, ali v mikrovalovni pečici. Smetano segrejemo, jo dodamo stopljeni čokoladi in dobro zmešamo. Odstavimo z ognja in vmešamo rožnato barvilo. Čokoladno mešanico prelijemo na kokosovo osnovo in postavimo v hladilnik za 2 do 3 ure, da se strdi. Narežemo na kocke in postrežemo.

6