Sestavine

  • 4 pastinaki
  • 4 korenčki
  • 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
  • 1 pločevinka (400 g) čičerke
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • sol in poper
  • 500 g kuhane rdeče pese (ne v kisu)
  • 2 žlici bistrega medu
  • 200 g humusa
  • 2 žlici belega vinskega ali jabolčnega kisa
  • majhen šopek mete
  • 200 g sira feta ali drugega belega sira

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Pastinak in korenje olupimo in narežemo na krhlje oziroma debelejše palčke. Damo jih v velik pekač, dodamo čičerko, semena kumina in olje, solimo in popramo ter pomešamo. Pečemo 30 minut, na sredini peke pomešamo.

2.

Odcejeno peso narežemo na krhlje, jo dodamo v pekač, pokapamo z medom in vrnemo v pečico še za 10 minut. Humus razprostremo po velikem servirnem krožniku ali po 4 porcijskih krožnikih. Ko je zelenjava pečena, jo v pekaču poškropimo s kisom in pomešamo. Pečeno zelenjavo razdelimo na humus ter posujemo z lističi mete in nadrobljenim sirom feta, pokapamo s sokovi iz pekača ter postrežemo.

2