Sestavine

  • 350   g ovsenih kosmičev
  • 120 g bananinega čipsa
  • 200   g jedrc ameriških orehov (pekanov)
  • ½ žličke soli
  • 200   g mlečnega karamela (dulce de leche)
  • 70 g koščkov temne čokolade

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. V velikem plitvem pekaču zmešamo ovsene kosmiče, čips, orehe in sol.

2.

V mikrovalovki segrevamo karamelo. 1 minuto ali toliko časa, da se stopi, z njim pokapamo granolo in pečemo 35  do 40 minut ali toliko časa, da se zlato rjavo zapeče; na polovici peke jo pomešamo.

3.

Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato primešamo čokolado in shranimo. To granolo lahko postrežemo s sladoledom kot sladico.

Dulce de leche

Pripravite slasten mlečni karamel (dulce de leche) po tem receptu.

Nasvet

Granolo je najbolje shraniti v nepredušno zaprt steklen kozarec. V njem se ohrani do šest tednov.

 

3