Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 50 g indijskih oreščkov
  • 400 g govejih zrezkov
  • 1 večja glava brokolija
  • 4 stebla zelene
  • 1,5 dl goveje juhe
  • 2 žlici smetanovega hrena
  • 2 žlici maskarponeja ali skute
  • sol in poper

Priprava

1.

Zrezke narežemo na rezinice. Brokoli očistimo in razdelimo na posamezne cvetove. Zeleno očistimo in poševno narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olje in na njem nekaj sekund pražimo oreške. Nato jih vzamemo iz ponve in prihranimo.

2.

Govedino solimo, izdatno začinimo s poprom in jo na visokem ognju minuto do dve pečemo, da porjavi. Vzamemo jo iz ponve in damo k oreškom. V ponev damo brokoli in zeleno ter pražimo 2   minuti. Nato zalijemo z juho, pokrijemo in kuhljamo še 2 minuti. Medtem zmešamo smetanov hren in maskarpone ali skuto.

3.

Govedino in oreške damo nazaj v ponev in jo zmešamo z zelenjavo. Goveje rezinice z brokolijem postrežemo s kremno hrenovo omako in krompirjevim pirejem.

Nasvet

Za bolj orientalsko različico zmešajte oljčno olje s sezamovim, smetanov hren s skuto nadomestite s sojino omako, govedino pa začinite z žličko kitajske začimbne mešanice »pet začimb«, ki jo običajno sestavljajo sečuanski poper, nageljnove žbice, koromačeva semena, cimet in zvezdasti janež.

6