Sestavine

  • 250 g riža basmati
  • 2 goveja steaka, debela 2,5 cm (pribl. 200 g)
  • 3 žlice čilijeve omake (npr. srirache)
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 2 stroka česna
  • 6 mladih čebulic
  • 1–2 rdeča čilija
  • ½ velike glave ohrovta
  • 2 žlici sezamovih semen
  • čilijeva omaka, ko postrežemo

Priprava

1.

Riž skuhamo po navodilih na ovitku. Medtem narežemo meso na trakove, jih v skledici premešamo s čilijevo omako in pustimo, da se marinirajo. Ohrovt narežemo na rezance. Česen, čebulice in čili kar se da tanko narežemo.

2.

Pri visoki temperaturi segrejemo v veliki ponvi ali voku 1 žlico olja in na njem pečemo meso 2 minuti oziroma tako dolgo, da začne spreminjati barvo. Naj nas ne zapelje, da bi ga pekli predolgo, saj želimo, da ostane na sredini še rahlo rožnato. Preložimo ga na krožnik in postavimo na stran.

3.

V ponev stresemo česen in večino čebulice ter čilija ter pražimo 2 minuti. Dodamo ohrovt in nežno pražimo 10 do 12 minut oziroma tako dolgo, da se začne mehčati.

4.

V ponev stresemo riž in trakove pečene govedine ter vse skupaj premešamo, da se sestavine enakomerno porazdelijo. Potresemo s sezamovimi semeni ter prihranjenimi čebulicami in čilijem, pokapamo s čilijevo omako in postrežemo.

7