Sestavine

  • 50 g popraženih celih mandljev
  • 250 g suhih fig
  • 50 g suhih marelic
  • 50 g orehovih jedrc
  • 1⁄2 žlice brendija
  • 1⁄2 žlice bistrega medu
  • ščepec mletih nageljnovih žbic

Priprava

1.

Suhim figam odstranimo trde peclje in jih narežemo na koščke. Suhe marelice narežemo na koščke.

2.

Mandlje v multipraktiku drobno zmeljemo toliko, da je večina drobno sesekljana, in preložimo v skledo. Nato v multipraktiku fige zmeljemo v lepljivo pasto, ki jo dodamo v skledo k mandljem. Dodamo preostale sestavine, dobro zmešamo in oblikujemo v klobaso. Nepokrito postavimo v hladilnik ali hladen prostor in pustimo, da se suši 1 teden.

3.

Klobaso narežemo in postrežemo – lepo se prileže k različnim sirom – ali pa jo lično zavijemo v papir za peko in podarimo. Na hladnem se obdrži do 2 meseca.

4