Sestavine

  • 300 g bele čokolade
  • 9 jagod s peclji
  • nekaj zdrobljenih piškotov in španskih vetrcev
  • liofilizirane jagode

Priprava

1.

S papirjem za peko obložimo plitev pekač za čokolado in pekač ali plitev krožnik, na katerega bomo polagali jagode. V skledici počasi stopimo čokolado, bodisi v mikrovalovni pečici v intervalih po 30 sekund pri srednji jakosti, dokler se ne stopi, bodisi postavimo skledico nad kozico z vodo, ki narahlo vre.

2.

Vsako jagodo primemo za pecelj in jo pazljivo pomočimo v čokolado do sredine ali malo čez. Počakamo, da odvečna čokolada odkaplja nazaj v skledico, in jagodo previdno položimo na papir za peko.

3.

Preostalo čokolado zlijemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in ga narahlo nagibamo na vse strani, dokler se ne razleze v enakomerno tanek list. Potresemo ga z nekaj zdrobljenimi piškoti in španskimi vetrci ter obilico liofiliziranih jagod. Pustimo, da se popolnoma strdi.

4.

Strjeno čokolado razlomimo na kose in jih poberemo s papirja za peko. Če jih nameravamo shraniti, jih položimo nazaj, pokrijemo ter shranimo na hladnem in suhem, da se ne začnejo topiti.

Opomba

Liofilizirano sadje je sadje, posušeno po posebnem postopku pri nizkih temperaturah (globoko zamrznjeno), tako da ohrani strukturo, barvo, aromo in sestavo.

Nasvet

Z domačo čokolado okrasimo tole poletno jagodno lepotico, ki bo kot nalašč za kakšno vrtno zabavo.

3