Sestavine

  • 500 g slaščičarske kreme (glej spodaj)
  • 1⁄2 žličke mletega cimeta
  • 200 g temne čokolade
  • 100 g kisle smetane ali crème fraîche

ko postrežemo

  • čokoladna jajčka, nasekljani lešniki, liofilizirane maline ali drugi poljubni posipi

Priprava

1.

Čokolado narežemo na koščke. Čokoladna jajčka stremo, nasekljane lešnike pa popražimo.

2.

V skoraj vrelo slaščičarsko kremo vmešamo cimet, nato jo odstavimo z ognja, dodamo čokolado in mešamo, da se raztopi. Vmešamo še kislo smetano ali crème fraîche in kremo tesno prekrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, da se na površini ne naredi kožica. Postavimo jo v hladilnik, kjer naj se ohlaja 2 do 3 ure.

3.

Ohlajeno kremo razporedimo v šest keramičnih modelčkov za narastke ali skodelic. Druge skledice posebej napolnimo s posipi, ki jih postrežemo ob čokoladnih kremicah, da si jih lahko vsak poljubno potrese po sladici.

Slaščičarska krema

Slaščičarska krema je ena od osnovnih krem v slaščičarstvu. Ker je res preprosta, jo po tem receptu zlahka pripravimo sami. Če pa se nam mudi, jo lahko nadomestimo z vaniljevim pudingom iz 1 vrečke praška in 5 dl mleka, ki ga pripravimo po navodilih na vrečki.

1