Sestavine

  • 3 srednje velika stepena jajca
  • 1 dl mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 175 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 100 g kokosove moke
  • 200 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 50 g stopljenega masla
  • 100 g stopljene bele čokolade

krema

  • 100 g stopljene bele čokolade
  • 200 g masla na sobni temperaturi
  • 225 g presajenega sladkorja v prahu

okras

  • 25 g kokosovih ostružkov (čips)
  • 36 majhnih čokoladnih jajčk
  • oranžna in rumena sladkorna masa za kljunčke
  • črna sladkorna masa za pisanje v tubi

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. V model za mafine z 12 vdolbinami vstavimo papirnate košarice. Jajca, mleko in vaniljevo aromo stepemo. V multipraktiku fino zmeljemo sladkor in kokos. Sladkor in kokos stresemo v veliko skledo in dodamo moko in pecilni prašek. Dodamo še stepeno jajčno zmes, stopljeno maslo in čokolado ter vse skupaj zmešamo, da dobimo gladko maso.

2.

Z žlico nadevamo košarice za mafine (precej polne bodo) in jih v srednjem delu pečice pečemo 18 do 20 minut, da se zlato zapečejo in je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino kolačka, čist, ko ga izvlečemo. Kolačke ohladimo na kuhinjski mrežici (pečico pustimo prižgano).

3.

Kokosove ostružke razporedimo po pekaču in ga damo za 4 do 6 minut v pečico, da se rahlo zapečejo. Med peko jih enkrat premešamo. Ohladimo.

4.

Kremo pripravimo tako, da damo čokolado, maslo in sladkor v prahu v večjo skledo in vse skupaj dobro stepemo z električnim mešalnikom.

5.

S kremo bogato premažemo ohlajene kolačke (ni treba čisto do roba). Ko premažemo vseh 12 kolačkov, damo kremo, ki nam je ostala, v brizgalno vrečko z 1-centimetrskim nastavkom in naredimo obroč okoli vrha, da ustvarimo gnezdo. Kremo na kolačkih pomočimo v ohlajenem kokosu, da so gnezda rahlo obložena.

6.

Vsako majhno čokoladno jajce spremenimo v piščančka. Iz rumene ali oranžne mase naredimo majhne kljunčke, s črno sladkorno maso v tubi pa narišemo še oči. Piščančke položimo v sredino gnezda na kolačkih.

44