Sestavine

  • 250 g masla in še malo za model
  • 150 g bele čokolade
  • 2,5 dl mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 250 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • ¼ žličke sode bikarbone
  • 300 g sladkorja
  • ščep soli
  • 2 veliki jajci

krema

  • 300 g kremnega sira
  • 85 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • mini čokoladna velikonočna jajčka (ali 50 g sesekljanih lešnikov) za okras

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 160 °C. Globok model za torte premera 23 cm namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Maslo, na koščke nalomljeno belo čokolado, mleko in vaniljevo aromo damo v majhno kozico in nežno segrevamo, da se vse stopi.

2.

V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sladkor in sol, nato vmešamo stopljeno mešanico in razžvrkljani jajci, da dobimo gladko testo. Nalijemo ga v model in pečemo 1 uro oziroma toliko časa, da se biskvit zlato obarva, zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, pa ostane čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v modlu. Ohlajeno torto lahko zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in zamrznemo za največ en mesec.

3.

Za kremo skupaj gladko stepemo kremni sir, maslo in presejan sladkor v prahu. Z njo namažemo torto po vrhu in obodu, nato jo okrasimo še s sladkimi velikonočnimi jajčki (ali s sesekljanimi lešniki).

13