Sestavine

jajčni liker (za 3 dl)

  • 4 srednje veliki rumenjaki
  • 100 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1,75 dl brendija

bombardino

  • 3 dl jajčnega likerja
  • 1,6 dl brendija
  • 0,5 dl sladke smetane
  • cimet v prahu

Priprava

1.

Najprej pripravimo jajčni liker. V kovinski skledi z električnim mešalnikom stepamo rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor, da dobimo gosto, kremasto in svetlo maso. Postopoma med stepanjem dodamo še brendi.

2.

Pripravimo vodno kopel: v kozici na nizki temperaturi segrejemo malo vode, da le nežno vre. Nanjo postavimo skledo z rumenjakovo maso in pazimo, da se ne dotika vode. Če bo temperatura previsoka, se lahko mešanica sesiri. Z metlico mešamo toliko časa, da se mešanica zgosti in oblije hrbtno stran žlice. Takoj ko se to zgodi, skledo odstavimo in liker prelijemo v drugo skledo, da ustavimo kuhanje.

3.

Takoj nadaljujemo s pripravo bombardina (lahko pa jajčni liker najprej ohladimo in shranimo v hladilnik, pred nadaljevanjem pa ga znova počasi segrejemo in mešamo, da se ne prime dna). Vročemu jajčnemu likerju primešamo brendi, koktajl vlijemo v kozarčke ali skodelice, dodamo žlico stepene smetane in posujemo z malo cimeta.

Nasvet

Jajčni liker lahko tudi kupimo in bombardino pripravimo po postopku, opisanem v točki 3.

7