Sestavine

  • 80 g mletih mandljev
  • 80 g pšenične bele moke
  • 80 g pirine bele moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • ščep soli
  • 1 1⁄2 žličke mletega kardamoma
  • 130 g grškega jogurta
  • 4 velika jajca
  • 250 g svetlo rjavega sladkorja
  • 150 g kokosovega olja (stopljenega in ohlajenega)
  • lupinica in sok 2 rdečih pomaranč in 1⁄2 limone

preliv

  • 4 žlice camparija
  • lupinica in sok 1⁄2 rdeče pomaranče
  • ščep soli
  • 2 žlici navadnega jogurta
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 12 mini silikonskih modelčkov za šarklje

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Obe moki in mandlje presejemo v skledo skupaj z 1 žličko pecilnega praška, soljo in kardamomom ter narahlo pomešamo z metlico. V drugi skledi jogurt zmešamo s še eno žličko pecilnega praška. V skledi samostoječega mešalnika stepamo jajca in sladkor 3 do 4 minute, da nastane svetla penasta masa.

2.

V jajčno zmes presejemo polovico mešanice mok in jo narahlo vmešamo z veliko žlico ali silikonsko lopatico, pri tem pazimo, da ne odstranimo preveč zraka. Ko so sestavine povezane, narahlo vmešamo še jogurt. Na maso presejemo preostalo moko in previdno vmešamo tudi to. Zdaj ob stranicah posode prilijemo kokosovo olje in ga vmešamo previdno, a hitro. Nazadnje dodamo še citrusno lupinico in sok ter spet narahlo vmešamo. Dobiti moramo kremasto in zračno testo.

3.

Maso nalijemo v silikonske modelčke, ki smo jih postavili na velik plitev pekač. Pečemo 20 do 25 minut ali toliko časa, da je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino šarkeljčkov, čist, ko ga izvlečemo. Šarkeljčke zvrnemo iz modelčkov in jih ohladimo na kuhinjski mrežici.

4.

Za preliv campari segrevamo v kozici, da povre na 1 žlico, nato ga prelijemo v skledico in ohladimo. Z metlico vmešamo pomarančno lupinico in sok, sol in jogurt ter na mešanico presejemo sladkor v prahu. Z metlico mešamo, da dobimo gladek preliv in z njim pokapamo šarkeljčke.

1