Velika noč je minila, v košarici na mizi pa je ostalo še par pisanih pirhov.
Če vam je ostalo še kaj šunke in hrena, lahko velikonočni zajtrk raztegnete še na nekaj dni – to je odlična ideja. Pripravite lahko tudi celo vrsto sendvičev in solat, ki bodo zahvaljujoč prvi zares sezonski zelenjavi in zelem ter ostankom barve na pirhih še posebej pisani. Preizkusite pa lahko tudi katerega od naslednjih receptov:
Škotska jajca so britanska specialiteta, ki naj bi jo izumili v londonski veleblagovnici Fortnum & Mason leta 1738. Mi smo pripravili nekoliko poenostavljen recept in mu dodali slastne šparglje in pomako.
Klasike so z razlogom klasike in dobra jajčna solata bo vedno našla mesto na naših povelikonočnih omizjih.
Nadevani pirhi bodo še bolj posebni, če bodo ohranili pisano lupino.
:::
Naslovna fotografije: Anastasia Shuraeva / Unsplash
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.