Sestavine

  • 50 g masla
  • 150 g temne čokolade (s 50 % kakava)
  • 1 jajce
  • 2 zravnani žlici moke
  • 2 žlici ameriških orehov (pekanov) ali navadnih orehov
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • ščep soli
  • maslo za modla
  • kakav v prahu za posip
  • sladoled, ko postrežemo

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 220 °C. Dva modla za puding (vsak prostornine približno 2 dl) premažemo z maslom in ju obilno posipamo s kakavom v prahu. Orehe popražimo in jih zelo na drobno nasekljamo. Čokolado nalomimo na koščke in jo skupaj z maslom stopimo v skledi nad vrelo vodo ali v mikrovalovni pečici. Premešamo, da dobimo gladko maso. Postopoma vmešamo stepeno jajce, nato moko, orehe, sladkor in ščep soli ter rahlo stepamo, da se vse dobro premeša, masa pa je še vedno tekoča.

2.

Maso razdelimo v modla za puding. To lahko naredimo tudi en dan prej in modla spravimo v hladilnik. Pečemo 15 minut (ali 18, če je masa hladna). Zvrnemo na majhna krožnika in postrežemo skupaj s sladoledom. Fondant mora biti pečen zunaj in tekoč v notranjosti.

 

32