O ne, torta v prtljažniku!
5 nasvetov za transport torte
piše: Revija Dober tek
Članek je objavljen na Revija Dober tek
Slastna in čudovito okrašena torta je zvezda vsakega slavja. Kako jo dostaviti na lokacijo praznovanja, ne da bi šel ves naš trud v nič?
O pripravi raznovrstnih trendnih sladic smo pisali v junijski številki revije Dober tek, tokrat pa se posvečamo predvsem njihovemu transportu. Kako na praznovanje prenesti torto, da bo ostala takšna, kot smo si jo zamislili?
- Posebne posode za prenašanje slaščic
Posebna posoda za prenašanje slaščic s pokrovom in ročaji se zdi še najvarnejša izbira. Posode so namreč zasnovane tako, da torte in druge slaščice med prevozom ne poskakujejo in drsijo. Za dodatno varnost poskrbimo tako, da podstavek za torto na dno posode pritrdimo z lepilnim trakom.
- Nimamo posebne posode? Nič hudega.
Namesto posebne posode lahko za transport uporabimo večjo kartonasto škatlo, na dnu katere smo položili nedrsečo podlogo, ki jo običajno uporabimo za predale.
- Kako ravnati z večnadstropno torto?
Optimalen rezultat bomo lahko zagotovili, če bomo torto sestavili na lokaciji praznovanja. Vsako nadstropje torte zato shranimo v svojo posodo ali škatlo in končni izdelek oblikujemo šele pred postrežbo, pri tem pa si lahko za dodatno stabilnost pomagamo tudi s paličicami za ražnjiče in posebnimi podpornimi stebrički.
- Preprečimo drsenje po prtljažniku
Da bi preprečili drsenje posode ali škatle med vožnjo, na dno prtljažnika položimo vlažno brisačo. Če prevažamo več posod ali škatel, brisače razporedimo tudi med njih, da se med prevozom ne dotikajo.
- Paket za prvo pomoč
Za vsak primer na pot vzemimo paket za prvo okraševalno pomoč, ki naj vključuje posodico z dodatnim premazom za torto, mrvice, cvetje in sadje, nekaj pribora, slaščičarsko kartico ter dresirno vrečko.
Katerega recepta se bomo lotili najprej?
Slavnostna torta s karameliziranimi jabolki
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.