100 kvasnih let Fala Slončka
Članek je objavljen v reviji Dober tek, februar 2021
Vsem dobro poznani kvas Fala Slončka je v preteklem letu obeležil neverjetnih 100 let obstoja!
Rojstvo Fala Slončka sega v leto 1920, ko so v francoskem mestu Strasbourg zaradi lokalnih potreb po kvasu razvili lastno proizvodnjo, ki je nato postala del velike Skupine Lesaffre. In prav ta kvas je prisoten v kar vsakem tretjem kruhu na svetu! Tudi sami ga radi uporabimo za celo kopico kvašenih slaščic.
Kvas Fala se je na slovenskih tleh ustalil že pred mnogimi leti in ostaja nepogrešljiva sestavina v kuhinji številnih gospodinjstev, v zadnjih letih pa se je družina Fala povečala še za suhi kvas in kislo testo Fala. Jubileju v čast so pri blagovni znamki Fala ustvarili knjigo 100 let spominov in receptov Fala Slončka, v kateri boste poleg njihove zgodbe našli več kot 30 tradicionalnih receptov za peko kvašenih dobrot.
Z nekaj sreče lahko knjigo usvojite v nagradni igri, ki na Facebook strani revije Dober tek poteka vse do 14. februarja.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.