Piškotno testo
Piškotno testo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2014
ČAS PRIPRAVE: 5 min
KOLIČINA: pribl. 30 piškotov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Preprost recept za piškotno testo, ki ga lahko prilagodite po svojem okusu – poigrajte se z različnimi oblikami in okusi.
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
- 140 g sladkorja
- 1 rumenjak
- 2 žlički vaniljeve arome
- 300 g moke
Priprava
Zmehčano maslo in sladkor s kuhalnico zmešamo v veliki skledi. Dodamo rumenjak in vaniljevo aromo ter vse skupaj na hitro stepemo, da se sestavine dobro povežejo. Na maso nato presejemo moko in mešamo, da se vse dobro sprime. Maso proti koncu zgnetemo z rokami, da dobimo čvrsto testo.
Testo lahko razvaljamo in z modelčki različnih oblik izrežemo piškote, ga oblikujemo v valj, iz katerega nato izrežemo ploščice, ali ga spečemo kot kupčke testa.
Opomba
Iz tega testa lahko spečemo hrustljave piškote, ki imajo rahel okus po vanilji. Okusni so že brez dodatkov, vendar jih lahko pripravimo na več različnih načinov in z različnimi okusi.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.