Sladka lazanja iz palačink
Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!
Sladka lazanja iz palačink
Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2011
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
testo za palačinke
- 2,5 dl mleka
- 25 g kristalnega sladkorja
- 140 g moke
- 2 jajci
- sol
- olje za peko
sladki bešamel
- 5 dl mleka
- 20 g masla
- 50 g kristalnega sladkorja
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 40 g moke
- 3 kapljice mandljeve arome
- maslo za model
- 2,5 dl brusničnega kompota
- sladkor v prahu za posip
Priprava
Najprej pripravimo testo za palačinke. Mleko gladko zmešamo s kristalnim sladkorjem in moko. Dodamo jajca in ščepec soli ter zmešamo z metlico za sneg. V teflonski ponvi spečemo na olju 8 zlato rumenih palačink.
Sedaj pripravimo še sladki bešamel. V kozici segrejemo maslo in na njem rahlo zarumenimo moko, zalijemo z mlekom in med stalnim mešanjem zavremo. Dodamo kristalni in vaniljev sladkor ter kuhljamo nekaj minut. Omako odstavimo in jo obogatimo z mandljevo aromo.
Podobni recepti
Lazanja z bolonjskim ragujem
Lazanja z bučkami in morskimi sadeži
Lazanja z jajčevci, sirom in skuto
Okrogel model rahlo namastimo z maslom in na dno položimo dve palačinki. Palačinke namažemo s pripravljenim sladkim bešamelom, po njej pa porazdelimo malo brusničnega kompota. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin.
Sladko lazanjo iz palačink pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 15 do 20 minut. Potresemo jo s sladkorjem v prahu in še vročo ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.