Sestavine

  • 100 g sira feta
  • 300 g koromača
  • 1 mango (pribl. 250 g)
  • 50 g črnih oliv
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 0,4 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 žličke balzamičnega kisa
  • sol
  • poper
  • zelene vejice koromača za okras

Priprava

1.

Koromač operemo in odstranimo trše zunanje liste. Razrežemo ga na četrtine in nato še vsako četrtino na tanjše trakove. Prestavimo jih v globoko posodo z mrzlo vodo in ledom, da bodo ostali hrustljavi. Mango olupimo, ga po dolgem razpolovimo in odstranimo peško. Meso razrežemo na podolgovate rezine. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezinice. Sir feta narežemo na centimetrske kocke. Rezine koromača odcedimo in temeljito osušimo.

2.

V solatno posodo položimo koromač, dodamo feto, mango, črne olive in z 2 žlicama previdno pomešamo. V posodici pomešamo balzamični kis s ščepcem soli, popra in oljčnim oljem. Z vilicami ali manjšo metlico mešamo približno pol minute, da emulzija postane homogena. Prelijemo po solati in ponovno previdno premešamo. Solato razdelimo v štiri solatne posodice, okrasimo z vejicami koromača in postrežemo.

6