Sestavine

  • 175 g zmehčanega masla
  • 140 g sladkorja v prahu
  • 140 g moke
  • 50 g zmletih mandljev
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 veliki jajci
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • sok 3 limon
  • lupina 2 limon
  • 200 g kristalnega sladkorja

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Dno in stranice 20-centimetrskega kvadratnega modla obložimo s papirjem za peko (najlažje je, da dva kosa, velika 20 cm, prekrižamo na sredini). Z električnim mešalnikom zmešamo maslo, sladkor v prahu, moko, mandlje, pecilni prašek, jajca, vaniljo in  limonovo lupino ter sok ½ limone, da dobimo gladko maso. Testo stresemo v model in ga pečemo 25–30 minut, lesena palčka, s katero naredimo preizkus, pa mora biti čista, ko jo potegnemo iz biskvita. Biskvit ohladimo.

2.

Pecivo stresemo na rešetko, obrežemo robove in ga razrežemo na 16 kvadratov. Sladkor stresemo na krožnik, preostali limonov sok pa v plitvo posodico. Nato vsako kocko zelo hitro z vseh strani drugo za drugo pomočimo v sok in nato v sladkor. Postavimo jih nazaj na rešetko in pustimo, da malo stojijo in postanejo hrustljave.

Nasvet

Kocke moramo v limonov sok in nato v sladkor pomakati zelo hitro, sicer razpadejo. Če želimo, lahko v sok in sladkor pomočimo le vrh kock.

55