Sladke kroglice z datlji
Slastne kroglice, ki jih bo v trenutku zmanjkalo.
Sladke kroglice z datlji
Slastne kroglice, ki jih bo v trenutku zmanjkalo.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2012
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: 20 kroglic
ZAHTEVNOST: Preprosto
STAROST: 4–8 let
Dvanajstletna Tea in njen štiriletni bratec Matic svoji mami za materinski dan vsako leto nabereta zvončke. Letos jo bosta poleg zvončkov razveselila še s svojimi kuharskimi spretnostmi. V kuhinji Andreja Goljata sta zato že imela generalko: naučila sta se pripraviti zdrave sladke kroglice z datlji.
Sestavine
- 300 g mletih mandljev
- 100 g datljev
- 20 g čokolade v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- čokolada v prahu, pisane mrvice ali kokosova moka za okras
Priprava
Datlje obriši z vlažno krpico. Z rokami jih razdeli na pol in iz njih vzemi koščice. Datlje, mandlje, čokolado in vaniljo daj v posodo električnega mešalnika.
Mešalnik ob pomoči odraslega prižgi, da se sestavine v njem povežejo v gosto zmes in jo iz posode mešalnika stresi v drugo posodo.
Z rokami oblikuj kroglice tako, kot jih narediš, ko se igraš s plastelinom. Najprej malo mase stisni v pesti, nato pa z dlanmi oblikuj poljubno velike kroglice.
Kroglice okrasi, kot želiš. Lahko jih povaljaš v čokoladi v prahu, pisanih mrvicah ali kokosovi moki.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.