Nova moč Vile Herberstein

Vsi, ki spremljate slovensko kulinariko in se brez pomislekov odpeljete tudi v nekaj ur oddaljeno restavracijo, zagotovo veste, da je v svetu zares ...

Preberi več

Jagnjetina

Prepričan sem, da je jagnjetina najbolj žlahtno aromatično meso, je tudi »bio«, saj se ovce pasejo na odročnih pašnikih, primernih morda samo še ...

Preberi več

Rabarbara

Rabarbara je ena prvih znanilk pomladi na vrtu. Že aprila so njena stebla primerna za nabiranje, tudi na domačem vrtu, kjer takrat sicer ...

Preberi več

Trska, polenovka, bakala

Trska je ena izmed rib, ki so v kulinariki količinsko najbolj razširjene. Toda ko omenjamo najokusnejše ribe, se trska nikoli ne znajde na ...

Preberi več

Oster kot hren

Hrenu se godi krivica. En dan v letu je skoraj na vsaki mizi, čeprav v senci imenitnejših velikonočnih jedi, šunke, potice in pirhov. ...

Preberi več

Francoski siri – tudi namesto sladice!

Po glavni jedi, včasih tudi po sladici, francoski gostitelj na veliki plošči ponosno prinese izbor različno dolgo staranih sirov, med katerimi se najpogosteje ...

Preberi več

Krofi za pusta hrusta

Spet je tu pust, najbolj norčavi dan v letu, ko se našemimo in si brez slabe vesti privoščimo slastnih dobrot, kajti pust je ...

Preberi več

V katerem olju bomo cvrli za pusta?

Na prodajnih policah je iz leta v leto več jedilnih rastlinskih olj, ki imajo različno sestavo, vonj in okus, njihova uporaba v kuhinji ...

Preberi več

Koline

Zimski meseci so čas kolin in okusnih tradicionalnih slovenskih jedi, ki jih povezujemo s kolinami. Ker koline obsegajo številne mesne izdelke, se tokrat ...

Preberi več

Čas obilja

December je čas številnih praznovanj, ko se za srečanje z družinskimi člani in prijatelji še posebej potrudimo pri izbiri sestavin in pripravi hrane, ...

Preberi več

Božični kolači po Evropi

December je tisti čarobni mesec, ko v kuhinji vse diši po sladkem. Na praznično mizo so ljudje od nekdaj postavljali le najboljše, kar ...

Preberi več