Žar

Z jas, rečnih nabrežij, dvorišč in teras že dober mesec omamno diši po pečeni zelenjavi, ribah, mesu, domiselnih nabodalih in kdaj pa kdaj ...

Preberi več

Ko zadiši po žaru

Čeprav smo o peki na žaru že večkrat pisali, saj je nenazadnje to ena najbolj pogostih kulinaričnih tem vsakega poletnega druženja, zagotovo ne ...

Preberi več

Bine Volčič

Bine Volčič je že pri devetih letih vedel, da bo kuhar. Začel si je postavljati cilje in jih ob upoštevanju načela, da kjer ...

Preberi več

Vinske steklenice

Večini steklenic je skupen samo volumen 1 liter in 0,75 litra, po obliki pa so lahko zelo različne. Določene oblike večinoma razkrivajo geografsko ...

Preberi več

Le Cordon Bleu

Svetovna slava francoske kuhinje temelji na trdni strukturi gostinskih šol, ki znanje in tradicijo »de haute cuisine« skrbno prenašajo na mlajše generacije. Slovenija ...

Preberi več

Čokolada

Čokolado in čokoladne izdelke lahko delimo na dva svetova, industrijsko pridelano za masovno prodajo in skoraj povsem ročno izdelano, t. i. obrtniško ali ...

Preberi več

Simon Bertoncelj

Simon Bertoncelj je že v osnovni šoli vedel, da bo gostinstvo njegova poklicna pot. Je pač rad kuhal in zato čez dobri dve ...

Preberi več

Mediteran, kot si ga je zamislil gospod Olivier

Olivier Baussan je imel vizijo: kulinarične delikatese Provanse, v kateri je odraščal, povezati s tradicionalnimi izdelki mediteranskih dežel in jih v najbolj kakovostni ...

Preberi več

Meta

Meta (Mentha sp.) je gotovo ena najbolj priljubljenih aromatičnih zeli. Povsod po svetu jo uporabljajo, kadar želijo v kuhinji dodati osvežujoč in prijetno ...

Preberi več

Peter Kotar

Peter Kotar je kuhar v pokoju. A ker kuharstvo ni le poklic, temveč način življenja, je zanj pokoj le črka na papirju. Svojo ...

Preberi več

Grad Otočec

Pravijo, da je Dolenjska dežela gradov. Eden njenih najbolj posebnih je zagotovo Grad Otočec, ki ga z leve in desne nežno obliva reka ...

Preberi več