Vse zgodbe (401)
11 zanimivih o testeninah
Testenine so pravi kulinarični kameleon - lahko se prilagodijo praktično vsem kulinaričnim navadam na svetu. Redke so jedi, ki so tako globalizirane, da ...
Preberi večKrompir
Ko se je v 17. stoletju krompir iz Južne Amerike razširil v večino evropskih dežel, na Stari celini še ni bilo nobenega recepta ...
Preberi večPenine in šampanjci
Peneče vino ni samo vino z mehurčki. Prvo peneče vino je bolj po nesreči kot namerno nastalo ob koncu 18. stoletja v kleti ...
Preberi večSpoštljivo s slovenskim oljčnim oljem
V Sloveniji je največ oljčnih nasadov v Slovenski Istri, kjer je oljka tudi del kulturne dediščine, nekaj pa jih je še na Goriškem ...
Preberi večWine&Walk: Vinski sprehod ob morju
V Novigradu smo na 10-kilometrski poti Wine & Walk by the sea, ki poteka ob morju, med vinogradi in oljčnimi nasadi, na sedmih okrepčevalnih ...
Preberi večMlinotest odprl največjo tovarno svežih testenin v širši regiji
Slovenski proizvajalec testenin podjetje Mlinotest je to jesen zagnal nov obrat za proizvodnjo svežih testenin in izdelkov iz krompirjevega testa. Z veliko investicijo ...
Preberi večKostanj
Čeprav se je sezona nabiranja kostanja začela že konec septembra, lahko kostanje še do novembra iščemo v višje ležečih gozdovih. Ker kostanj ni občutljiv in se ...
Preberi večJoško Sirk
»Treba je imeti zdravo pamet in vedeti, kdaj oditi. Svoje sem naredil, usoda mi je dala dosti časa in zdaj je čas, da ...
Preberi večModra frankinja
Začnimo v zgodnjem srednjem veku. V frankovski državi, ki je pod vodstvom Karla Velikega obsegala srednji in zahodni del Evrope in sever Španije, ...
Preberi večMorska žaba
Veljalo naj bi, da o okusih ne razpravljamo, vendar je prav morska žaba riba, o katere lepoti se prav vsi strinjajo in razprava ...
Preberi večRuska kuhinja
Kulinarika Rusije je sestavljanka bogate ruske zgodovine, zemljepisnega položaja in medkulturnih izmenjav. Je preplet zapuščine bleščečih pojedin aristokracije in vsakdana kmečkega prebivalstva, ki ...
Preberi več