Riba iz pečice med mišelinkami

Zgodba o preprostih jedeh, ki jih je najteže dobro skuhati, velikih chefih, ki jim prav tako lahko zagori, in domačih chefih, ki niso ...

Preberi več

Peti Gourmet cup Ljubljana

Malo je dogodkov, kjer bi se kuharji, gostinci in vinarji družili v tako sproščenem vzdušju kot na tradicionalni smučarsko-kulinarični zabavi na Krvavcu. Že ...

Preberi več

5 razlogov, zakaj je zadnji čas, da tudi vi preizkusite tehniko kuhanja sous vide

1. Za sous vide ne potrebujete nobenih posebnih tehničnih pripomočkov! Vsaj ne na začetku. A tudi potem, ko se nad sous vidom navdušite ...

Preberi več

Vilma Česen

Vilma Česen je soavtorica knjige Da ne bi pozabili II.

Preberi več

Kako se bere z gum

Leto 2020 v Slovenijo prinaša težko pričakovane Michelinove zvezdice.

Preberi več

Darila iz kuhinje

Nakupovanje daril je za marsikoga velik stres. Iskanju prave ideje, gneči v prepolnih trgovinah in na cestah v bližini nakupovalnih centrov se lahko ...

Preberi več

Shranjevanje sirov

Izbrali ste sir - čestitamo! A kako ga pravilno shraniti, da bo obdržal aromo, okus in teksturo? Predstavljamo nekaj splošnih pravil in nasvetov ...

Preberi več

Nasveti za peko piškotov

Peka večine piškotov ni zahtevna, a tako kot pri vseh rečeh velja, da štejejo izkušnje in da je dobro poznati nekaj trikov in ...

Preberi več

Martina Marušič Kos

Martina Marušič Kos se zaveda, da veliko slovenskih otrok zaradi finančne stike ne more veselo praznovati rojstnega dne. Svetovalka direktorja na inštitutu Univerze ...

Preberi več

Penine iz slovenske Istre

Kako je to mogoče? Penina iz grozdja vinogradov, ki jih greje mediteransko sonce in hladijo slani vetrovi z morja? Ali niso penine bolj ...

Preberi več

Peneča vina

Spet je tisti čas v letu, ko se zelo poveča poraba in povpraševanje po penečih vinih. Ta večina povezuje s praznovanji in so ...

Preberi več