Vse zgodbe (401)
Riba iz pečice med mišelinkami
Zgodba o preprostih jedeh, ki jih je najteže dobro skuhati, velikih chefih, ki jim prav tako lahko zagori, in domačih chefih, ki niso ...
Preberi večPeti Gourmet cup Ljubljana
Malo je dogodkov, kjer bi se kuharji, gostinci in vinarji družili v tako sproščenem vzdušju kot na tradicionalni smučarsko-kulinarični zabavi na Krvavcu. Že ...
Preberi več5 razlogov, zakaj je zadnji čas, da tudi vi preizkusite tehniko kuhanja sous vide
1. Za sous vide ne potrebujete nobenih posebnih tehničnih pripomočkov! Vsaj ne na začetku. A tudi potem, ko se nad sous vidom navdušite ...
Preberi večDarila iz kuhinje
Nakupovanje daril je za marsikoga velik stres. Iskanju prave ideje, gneči v prepolnih trgovinah in na cestah v bližini nakupovalnih centrov se lahko ...
Preberi večShranjevanje sirov
Izbrali ste sir - čestitamo! A kako ga pravilno shraniti, da bo obdržal aromo, okus in teksturo? Predstavljamo nekaj splošnih pravil in nasvetov ...
Preberi večNasveti za peko piškotov
Peka večine piškotov ni zahtevna, a tako kot pri vseh rečeh velja, da štejejo izkušnje in da je dobro poznati nekaj trikov in ...
Preberi večMartina Marušič Kos
Martina Marušič Kos se zaveda, da veliko slovenskih otrok zaradi finančne stike ne more veselo praznovati rojstnega dne. Svetovalka direktorja na inštitutu Univerze ...
Preberi večPenine iz slovenske Istre
Kako je to mogoče? Penina iz grozdja vinogradov, ki jih greje mediteransko sonce in hladijo slani vetrovi z morja? Ali niso penine bolj ...
Preberi večPeneča vina
Spet je tisti čas v letu, ko se zelo poveča poraba in povpraševanje po penečih vinih. Ta večina povezuje s praznovanji in so ...
Preberi več