Sestavine

  • 4 koromači
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe

obloga

  • 85 g belega kruha
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • prgišče koromačevega zelenja
  • lupinica 1 limone
  • pest izkoščičenih črnih oliv

Priprava

1.

Koromač očistimo in narežemo na krhlje, zelenje prihranimo. V kozici segrejemo 2 žlici oljčnega olja, dodamo koromač, pokrijemo in na majhnem ognju dušimo 15 minut. Dodamo sesekljan česen in kuhamo še 10 do 20 minut, da je koromač mehak (čas kuhanja je odvisen od tega, kako debel je koromač). Dodamo paradižnikovo polpo in nepokrito nežno kuhamo še 10 minut, da je koromač obdan z gosto paradižnikovo omako. Vse skupaj preložimo v plitev pekač za narastke. Pečico segrejemo na 200 °C.

2.

Medtem ko se koromač kuha, damo vse sestavine za oblogo (razen oliv) v multipraktik in zmeljemo v drobtine. Dodamo olive in zmeljemo še toliko, da so samo sesekljane. Mešanico posujemo po koromaču, pokapamo s preostalim oljem in pečemo 20 minut, da se jed po površini zlato rjavo obarva.

3